instagram


lørdag 8. juni 2013

Reisebrev fra Grong

"Nå æ me i Grong, å dæ regne og regne og regne"

Vi har kommet oss fra Ørnes til Grong langs Helgelandskysten. Grong kan beskrives som et lite stykke Finnmark. Laksefiskere og ubrukelig serviceinnstilling på den lokale campingplassen Langnes. Vi har endt opp på Grong Gård etter en ganske flaksen dag der vi har sykla sikksakk mellom regnbygene, og har holdt oss noe lunde tørre.

Første dag på sykkel lærte vi at det er lurt å huske mobilen på ferja, slik at man slipper å vente i 4 timer til ferja er tilbake. Andre dag fikk vi erfare at tunneler er sjef når det pøsregner. Og tredje dag gikk vi på en skikkelig blodsukkersmell og spiste 400 g sjokolade på ferjekaien mens vi ventet på Dønna. Som alle lovordene tilsa, Dønna, Herøy og Vega er fantastisk vakkert! Fotografene til Freia reklamene har nok av locations å ta av! Vi har lært at selv om vi sykler nedover kysten går det og oppover, og medvind er noe av det beste man kan få. Forøvrig blir humoren ganske tørr når oppoverbakkene blir flere km lange. Vel tilbake på fastlandet fant vi ut at det ikke er vits å late som vi er på fjellet når vi ikke er det; dusj er sjef! 

Så til nå har vi fått skille av sykkelshorts og blitt solbrendt på hendene, stått i skyggen å venta på grunn av varmen i sola, venta på mange ferjer, spist for mye sukker, oppdaget at det er langt mellom teltplassene i nord-Trøndelag og omsider fått litt regnvær. Og Katrine Berg-Hansen kommer fra et fint sted, Bindalen. 


Burley venter på ferja

Severdigheter, schmeverdigheter

"Aaaaaaaaa"

Camping på Dønna

Dønna

Smørblmst

Kirkøy på Vega

Endelig litt regn

Solnedgang på Kongsmoen

Frokost på Vega

God morgen!

Snart på Herøy

De syv søstre

Vi hang til tørk på Polarcamp på Hilstad




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar