instagram


fredag 21. juni 2013

Nudisme og sykkel - to sider av samme sak

Etter fine dager på Hotel Aak hos Kristine & Odd Erik var neste mål hytten til Åshild & Nils i Valldal, via Trollstigen. Klisjeene fortsetter, dagen kunne ikke vært bedre. I strålende sol tråkket vi oss oppover Istradalen. På parkeringsplassen før svingene oppover Trollstigen begynner stoppet vi for et par obligatoriske bilder. I det vi skulle fortsette å trokke kom et skikkelig smell, som vi antok kom fra et stort steinsprang. I stede var det to basehoppere ned fra Bispen som gav oss ekstra underholdning. Med vekt på omkring 35 og 20 kg var vi godt fornøyd 40 minutter senere når vi stod på kafeen på toppen. Mens vi ventet på en etterlengtet burger fikk vi konstantert det vi egentlig viste fra før, jenter har et mer stabilt blodsukker. Når burgeren fortsatt ikke var kommet etter 45 minutter måtte jeg gjentatte ganger minne Anders på hvor fin dagen var. Gode og mette fikk vi et lite sjokk og koselig overraskelse av Øystein som var på treningsstur (han brukte 1 t 1 sek fra Åndalsnes til toppen, det er fort det). På under 35 timer hadde han rukket å ta tog tur/retur Åndalsnes -Oslo, vært på bursdagsfest og syklet opp Trollstigen! Vi ble imponert, men ikke så overrasket ;)

På turen videre til Valldal fortsatte vi å la oss imponere av vakker, rå og stor natur. Nils hadde laget en god beskrivelse så vi fant lett frem til hytta. Vi ble møtt av en kjempekoselig hytte, akkurat som en hytte skal være. Utedoen var en høydar med inspirasjonsbilder fra storslått natur. Luksus for Anders var at han endelig fikk se sitt yndlingsprogram på tv, 20 spørsmål med Trond Viggo. Vi hadde planlagt å sykle videre neste morgen, men når regnet høljet ned ble vi hyttegjester en dag ekstra.

Fra Valldal bar det videre over til Geiranger, nok en dag med oppoverbakker og nedoversvinger i natur som vanskelig kan beskrives med ord. En kortvarig bekymring var at vi ikke fikk betalt for ferjen fra Valldal til Eidsvåg. Når jeg litt oppkavet sa til billetøren på ferja at han måtte la oss betale ble dagen fullkommen. Med solid og barsk sunnmørsdialekt:" Du ska ikkje vær bekymra for at du ikkje får betala til ein sunmøring". Nest best etter Kjellen! Dagen endte i Hornindal på et loft som kunne vært hos mormor. 

Fra Hornindal gikk turen til Byrkjelo og videre til Sognefjorden og Lavik hvor vi i natt har sovet i hytten til Anders sin Tante Svanhild og Onkel Ole. For et sted! Til dette paradiset vil vi gjerne igjen!

De siste dagene har vi lært at myten om at det alltid rgener på Vestlandet er feil, å spise komle når det fortsatt er 5 mil igjen å sykle gir en litt for god valuta for pengene, kanskje vi bør flytte til Vestlandet en vakker dag, Norfjord og Romsdalen er to høydare, skal vi ha landag på sykkelen er det lurt å spise godt, ofte og fornuftig. I går bikket vi 100 mil på sykkelsetet de siste ukene. 

Nudisme og sykkel - to sider av samme sak, frihet! Vi digger det!

















                                       




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar